Udstyr

Hvad skal den nye spejder ønske sig?

Inden du bruger en hel masse penge på alt muligt grej, er det en rigtig god idé at tale med dine nye spejdervenner og spejderledere om, hvad du skal anskaffe dig. Her er der nogle tips, du kan have med i dine overvejelser. Husk, at ved alle anskaffelser er for billigt købt ofte dyrere i det lange løb.

Uniform

Spejderne er et fællesskab. Som tegn på det bærer vi ved alle spejderaktiviteter uniform – bestående af skjorte og tørklæde.
I løbet af tiden vil du få en hel del mærker, som præsenterer det, du har lært på møderne og de forskellige ture og lejre, du har været på.
Alle disse mærker bliver syet på uniformen, og på https://kfumspejderne.dk/spejder/uniformen/
findes en fin beskrivelse af, hvor det enkelte mærke skal sidde, og ellers spørg en voksen leder.

Du kan bestille din uniform hos 55°NORD.

Regntøj

Spejderne er udenfor i alt slags vejr. Da det er meget træls at gå rundt i vådt tøj i flere timer, skal du sørge for, at du har noget godt regntøj. Dvs. regnbukser og jakke, som er vandtætte og åndbare. Derudover er regntøj også et rigtig godt værn mod vinden.

Fodtøj

Det er også vigtigt, at du har fodtøj, som kan klare både vand og mudder og som giver dine føder og ankler den nødvendige støtte. Det er derfor vigtigt, at du har noget fodtøj du går rigtig godt i.

Lygte

Mange af vores spejdermøder foregår i mørket og på lejrene er der en stor chance for, at man kommer ud på et natløb. Derfor er det vigtigt at have en god lommelygte og/eller pandelampe. Det handler ikke om at købe en meget dyr lygte, men den skal være vandtæt og give et godt lys. Husk at tage reservebatterier med.

Kniv (først når man har fået knivbevis)

Spejdere går med kniv – dog først, når man har lært at benytte en kniv forsvarligt og når man har fået sit knivbevis. Din spejderleder kan hjælpe dig med at finde den rigtige kniv til dig.

Udstyr til ture og lejre

Sangbog

Vi spejdere elsker at synge og gør det glade og gerne, når vi er sammen. Vi har vores egen sangbog, og det er så hyggeligt at sidde om aftenen omkring et bål og synge. Og så er der tradition for at skrive en lille hilsen i hinandens sangbøger. Og senere er det sjovt at læse disse hilsener og huske tilbage på, da man sad sammen med ham eller hende og sang den sang.

Vores aktuelle sangbog købes hos 55°NORD.

Rygsæk

Kufferter og tasker kan ikke bæres rundt i længere tid ad gangen. I stedet for skal du have en rygsæk med på ture. Anskaf dig en rygsæk i en specialbutik (fx Spejdersport, Friluftsland, Eventyrsport, …), hvor der er fagpersonale, der kan hjælpe dig med at finde den rygsæk, der lige passer til dig.

Vær særlig opmærksom på, at rygsækken er vandtæt (eller vandafvisende plus raincover), har en passende størrelse og passer lige præcis til din krop.

Det er en god idé at pakke i nogle drybags i forskellige størrelser (små, vandtætte poser, som holder dit tøj og grej tørt. Affaldssække eller lynlåsposer fra IKEA kan også bruges).

Sovepose og liggeunderlag

Når du skal på overnatning med din patrulje, har du brug for et liggeunderlag. Der findes mange forskellige liggeunderlag til meget forskellige priser. En luftmadras kan punktere og er som regel ikke isolerende nedefra, og er derfor ikke egnet til spejderture.

Selvfølgeligt skal du også bruge en sovepose (helst med lagenpose). Dynen er derimod noget, som altid skal blive hjemme. Det er afgørende, at soveposen passer til temperaturen om natten. Det er ikke sjovt, hvis man fryser om natten!

Spisegrej

Til lejre og ture har du selvfølgelig brug for noget spisegrej: Bæger, skål og tallerken af plast eller metal. Og gaffel, spisekniv og ske eller en spork. Vær opmærksom på, at bestik af plast let lider overlast, det er bedre med stål eller titanium. ( 55°NORD – spisegrej)