Program for Bæverne

Halvårsprogram – Efterår 2020

Vi mødes hver mandag kl. 18.00 – 19.30. Vi starter op efter sommerferien mandag den 17 august.

Bliv også medlem af gruppen KFUM-Spejderne i Egedal på Facebook, for at følge med i hvad vi laver, og snakke med spejderforældre og ledere.

* Med forbehold for ændringer

** Info følger

Dato Sted Aktivitet/mærke Bemærkning
August
17. Stenløse Standerhejsning
24. Slagslunde Vi starter på mærket Bæverdammen Malthe skal have sin 1 årsstjerne
30. Slagslunde *Arbejdsdag**
31. Stenløse Vi skal møde Benny Bæver og hans venner
September
07. Skoven Vi afslutter mærket Bæverdammen Kalvin skal have sin 1 årsstjerne
14. Slagslunde Vi starter på mærket Madeventyr
21. Stenløse Syd Vi skal opleve mad fra hele verden
28. Stenløse Vi skal lave mad
Oktober
04. Stenløse *Arbejdsdag**
05. Slagslunde Vi afslutter mærket Madeventyr
12. Efterårsferie
19. Stenløse Vi starter på mærket Udforsker
24. Bæver-hygge-dag**
26. Aflyst
November
02. Skoven Vi fortsætter på mærket Udforsker
09. Vi afslutter mærket Udforsker Valentin skal have sin 1 årsstjerne
16. Slagslunde Vi starter på mærket Tankebryder
23. Slagslunde Vi skal tale, tænke og tegne på nye måder
30. Stenløse Vi afslutter mærket Tankebryder
December
07. Stenløse Julehygge**

Praktiske oplysninger: Vi er både ude (det meste af tiden) og inde på møderne, så tøj på efter vejret og medbring indesko hvis man ikke vil fryser om tæerne.

Beskrivelse af de mærker, vil tager det næste halve år:

Bæverdammen er rammen omkring bæverenheden. Formålet med mærket Bæverdammen er, at Bæverne lærer iderammen for bæverarbejdet at kende. De får kendskab til bæveren som dyr, og gennem aktiviteter lærer børnene bævernes liv at kende.

Formålet med mærket Udforsker er, at spejderne bliver vant til at tage på ture med eller uden overnatning. Ved at tage på tur oplever spejderne at være sammen i forskellige rammer, og de lærer at føle sig trygge, også i ukendte rammer.

Formålet med mærket Madeventyr er at opleve glæden ved sund og velsmagende mad. Madens duft, smag og udseende fortæller historier og lokker til nye oplevelser. Spejderne skal opleve glæde ved at udtrykke sig kreativt. Og når spejderne er med i madlavningen, giver det stolthed over resultatet. Spejderne får mod på at smage nye ting og lyst til at udfolde sig kreativt, og man behøver ikke altid at følge kogebogen. Vi skal på eventyr og prøve en masse forskellig mad. Vi skal selvfølgelig prøve at lave mad, men vi skal også smage, dufte og se på mad.

Formålet med mærket Tankebryder er, at spejderne bringes i ud i uvante situationer. De lærer at håndtere det uvante og at få det bedst mulige ud af situationen sammen med kammeraterne. Det er let at gro fast i vaner, uanset om man er barn eller voksen. Mærket lægger op til at tænke anderledes og bryde med rutinerne. Derigennem udvikler man sig selv, og man får også øjnene op for, hvad andre kan og gør, når man bryder med de vante rammer. Ved at øve sig i at tænke ud af boksen bliver man i stand til at klare uventede situationer, både alene og sammen med andre. Man skal både kunne bruge hænderne og hovedet. Spejderne skal lære teknikker til at forberede at fortælle noget til andre. Og kunne acceptere og håndtere situationer, som volder udfordringer.