Program for Bæverne

Halvårsprogram – Efterår 2022

Vi mødes hver mandag kl. 18.00 – 19.30. Vi starter op efter sommerferie mandag den 15. august 2022.

Bliv også medlem af gruppen KFUM-Spejderne i Egedal på Facebook, for at følge med i hvad vi laver, og snakke med spejderforældre og ledere.

* Med forbehold for ændringer

** Information følger

DatoStedAktivitet/mærkeBemærkning
August
15.StenløseFørste møde efter sommerferienIsak skal have sin 2 årsstjerne
22.StenløseSuperhelte
29.Skoven**
September
04.Info følgerVedligeholdelsesdag*
05.SlagslundeSuperhelte
12.SlagslundeSuperhelte
19.SlagslundeBangebuksen
26.StenløseBangebuksenAnton, Arthur, Erik H., Loui og Veegaa skal have årsstjerne
Oktober
01.Info følgerDistriktsturnering for Bæver og Ulve*
03.SkovenBangebuksen
10.StenløseEventyr
17.EfterårsferieVi holder fri
24.SlagslundeEventyr
31.StenløseEventyr
November
07.StenløseHelligsansen
11. – 12.Info følgerBæverweekend*
14.Vi holder fri
21.Slagslunde Helligsansen
28.Stenløse Helligsansen Johannes skal have sin 6 årsstjerne
December
05.StenløseJuleafslutning*
Januar
09.**Første møde efter juleferien

Praktiske oplysninger: Vi er både ude (det meste af tiden) og inde på møderne, så tøj på efter vejret, og indesko hvis man ikke vil fryser om tæerne.

Beskrivelse af de mærker, vil tager det næste halve år:

Mærket Superhelte har til formål at lære at Bæverne er fantastiske på hver deres måde. Bævere kan (næsten) alt! For hver udfordring, bæverne klarer, vokser deres følelse af at kunne (næsten) alt. I hvert fald næsten lige så meget som deres helte. Bæverne skal vide, se og prøve, at de alle sammen kan noget specielt. Alle er gode til noget, og alle kan blive bedre ved at øve sig. Hver bæver sætter sig et eller flere mål og arbejder på at nå dem. Bæverne får udfordringer, som de skal løse alene eller i fællesskab.

Mærket Bangebuksen har til formål, at Bæverne skal udforske det at være bange, så de bliver bedre til at turde mere. Bæverne skal undersøge, hvad monstrene selv er bange for, fordi det skaber en ironisk distance til det at være bange. Så kan de undersøge bangebuksegenet uden selv at være i centrum.

Mærket Eventyr har til formål, at Bæverne lytter til eventyr og træner evnen til at huske og gengive en historie og fortælle pointen. Når bæverne lytter til et eventyr, træner de evnen til at koncentrere sig. Det handler ikke kun om at lytte, men også at huske og tænke over det, der bliver fortalt, så bæverne er i stand til at fortælle det videre.

Mærket Helligsansens formål er gennem arbejdet med mærket at Bæverne oplever kirkeårets højtider med alle sanser – ved at høre, se, lugte, smage og føle. Bæverne kommer til at kende til de forskellige sanser, og kunne beskrive sanseindtryk. Når jul, fastelavn, store bededag eller påske markeres med traditionsrig mad, pynt eller sang og musik, aktiveres sanserne. Højtiderne er ikke nødvendigvis kun noget, man hører om gennem bibelhistorier i kirken. Højtiderne opleves også på andre måder, og de har praktisk betydning hjemme i familien.