Program for Bæverne

Her ser du det aktuelle halvårsprogram for Bæverne hos KFUM-Spejderne i Egedal.

Halvårsprogram – Efterår 2023

Vi mødes hver mandag kl. 18.00 – 19.30. Vi starter op efter sommerferien mandag den 21. august 2023.

Bliv også medlem af gruppen KFUM-Spejderne i Egedal på Facebook, for at følge med i hvad vi laver, og snakke med spejderforældre og ledere.

* Med forbehold for ændringer

** Information følger

DatoStedAktivitet/MærkeBemærkning
August
21.StenløseSkovtrolde
28.SlagslundeSkovtrolde
September
04.**SkovenSkovtrolde
11.StenløseDu og jeg
18.SlagslundeDu og jeg
25.StenløseDu og jegArthur og Loui skal have 3 årsstjerne
Anton og Erik skal have 2 årsstjerne
Oktober
02.Ølstykke kirkeTro, håb og historier
09.StenløseTro, håb og historier
16.Vi holder friEfterårsferie
23.StenløseTro, håb og historier
27. StenløseHalloween*
30.Vi holder fri
November
06.StenløseTro, håb og historier/Mørkemester
Forældremøde**
13.SlagslundeMørkemester
20.StenløseMørkemester
27.SlagslundeMørkemesterChristen holder fri
Johannes skal have 7 årsstjerne
December
04.StenløseJuleafslutning
Januar
08.**Første møde efter juleferien

Praktiske oplysninger: Vi er både ude (det meste af tiden) og inde på møderne, så tøj på efter vejret, og indesko hvis man ikke vil fryser om tæerne.

Beskrivelse af de mærker, vil tager det næste halve år:

Formålet med mærket Skovtrolde er, at Bæverne skal blive klogere på træer. De skal blandt andet holde skoven fri for svineri, de skal liste og bygge hule, se på en bi og bruge deres fantasi, på eventyr og finde nye veje og ikke mindst grine og lege. Der sættes fokus på en helt speciel type skovfolk. Nemlig dem, der ikke bare bruger skoven, men lever i og af den.

Formålet med mærket Du og jeg er, at Bæveren finder af, hvem der er venner og lærer at forholde sig til dem, der ikke er ens venner endnu. Bæverne lærer at påskønne andres indsats, og give plads til andres følelser. Venskab er en vigtig del af spejderfællesskabet. Børnene i bæverfamilien skal kunne enes, samarbejde om aktiviteter og praktiske arbejdsopgaver. Det er lettest, når man respekterer hinanden og er gode kammerater. Bæveren lærer, at man kan være venner, selv om man er forskellige. De lærer at håndtere de følelser, der opstår, når man bliver uvenner.

Formålet med mærket Tro, håb og historier er, at Bæverne arbejder med at udtrykke tanker og holdninger kunstnerisk eller kreativt. De lærer nogle bibelhistorier at kende og får en forståelse af, hvad meningen med historierne er, så de kan gengive den med deres eget udtryk. For mange Bæver er kirkerne spændende at gå på opdagelse i. I kirken hører vi bibelhistorier, der ofte er billedrige og har en morale, som Bæverne kan overføre til deres eget liv. Historierne kan være svære at forstå, men kreative udtryksformer kan være en hjælp for Bæverne til at forstå pointen.

Formålet med mærket Mørkemestre er at blive udfordret på, hvad mørke kan byde på. Mørke kan være mange ting. Det kan både være hyggeligt, uhyggeligt, sjovt og spændende. Der bliver i mærket lagt vægt på, at Bæverne stadig skal føle sig trygge, Vi undersøger altså mørket som noget uvist og ikke uhyggeligt. Men der bliver samtidig også åbnet op for, at Bæverne kan opleve suset ved at hygge sig sammen med deres spejdervenner over det uhyggelige.